Marokánky

Tohle neodolatelně křupavé vánoční cukroví zmizí ze stolu vždycky jako první, a tak mě napadlo, proč si ho nedopřát víckrát než jen jednou za rok, upečme si marokánky i na Velikonoce. U marokánek mě vždy jenom mrzí, že se tváří, že jsou moc zdravé, přitom jsou plné tuku a cukru, a tak jsem je tentokrát vyzkoušela jinak. Bez cukru, bez smetany, pár dalších změn… a zdravé mlsání je na světě.

Potřebujeme:

  • 2 lžíce másla
  • 200 g ovesných vloček
  • 250 ml vanilkového sójového mléka
  • 700 g barevné sušené směsi ovoce (meruňky, švestky, rozinky, goji… )
  • 700 g ořechů (vlašské, lískové, mandle…)
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 6 odměrek vanilkového proteinu v prášku (cca 120 g)
  1. Na pánvi si rozehřejeme dvě lžíce másla a osmažíme na něm vločky dozlatova. Tento krok doporučuji nepřeskakovat, jsou to jen dvě lžíce tuku, ale zajistí ti, že budou vločky křupavé. Když se vločky neosmaží, nasají vodu a stane se z nich kaše.
  2. Když vločky na pánvi pěkně chrastí, přihodíme v robotu nasekané (nebo ručně pokrájené) sušené ovoce a ořechy.
  3. Zalijeme sójovým mlékem, přidáme mouku a proteinový prášek. Sójové mléko i protein nám marokánky krásně osladí. Navíc protein zajistí nutný přísun bílkovin. Mouka nám pěkně slepí všechny suroviny dohromady.
  4. Vše důkladně míchej a krátce vař. Hmota musí být poměrně tuhé konzistence.
  5. Hmotu nabíráme lžící a dvěma lžícemi tvoříme kopečky na plech vyložený pečící podložkou.
  6. Pečeme na 150 ° C  asi 25 minut.
  7. Snaž se je nesežrat všechny najednou :). Dvě až tři marokánky ke kávě úplně postačí. Zdravý dezert neznamená, že ho můžeš sníst o to víc.

Dej mi vědět, jak se ti marokánky povedly. Případně kdo by chtěl znát originální recept, ozvi se mi na Facebooku

 

 

Jsem nadšenec do zdravého životního stylu a průkopník smoothie bowls. Zdravě myslet, zdravě jíst, hýbat se, plnit si své sny, meditovat, smát se a žít teď... to je můj Barevný život, tak ho pojďte žít se mnou. Více o mně se dozvíte zde >> Napsat mi můžete na eva@evinaholikova.cz nebo na facebooku >>
Komentáře