Hříbkové rizoto na víně

Když jsme objevili tento recept, vařili jsme ho hned třikrát za sebou v jednom týdnu. Je to prostě hrozná ňamka :)! 

Na 3 porce potřebujeme:

  • houbové škvarky z čerstvých hříbků (recept zde)
  • asi 100 g bílých hříbků o velikosti cca 5 cm
  • 200 g rýže
  • 1 velkou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dcl kvalitního bílého vína
  • cca půl litru zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • svazek pažitky
  • sůl, pepř
  • olej
  • strouhaný sýr nebo parmazán v množství dle chuti
  1. Na rozpáleném oleji si osmahneme pokrájenou cibulku na menší kousky.
  2. Když nám cibulka zesklovatí, zasypeme ji propranou rýží a zalijeme 1 dcl vína.
  3. Počkáme, až se nám víno vypaří, poté zalijeme vývarem a vmícháme hotové škvarky.
  4. Než se nám rýže dovaří, připravíme si topping – osmažené celé půlky hříbků. Na rozpálený olej poklademe hříbky rozkrojené jen na půlky a smažíme je, dokud nejsou úplně zlatavé a po okrajích křupavé. Když jsou hotové, vmícháme do nich jeden vymáčknutý stroužek česneku, sůl, pepř, kousek másla a posekanou pažitku.
  5. Když je rýže hotová, vmícháme do ní asi tři lžíce másla.
  6. Rizoto servírujeme tak, že nandáme na talíř směs rýže se škvarkami. Na to nastrouháme sýr. Na něj naskládáme osmažené půlky hříbků. A celý talíř ještě zasypeme nasekanou pažitkou. Přeji dobrou chuť 🙂 .

Podělte se o svou zkušenost s vařením tohoto receptu v komentáři. A jestli máte rádi houby stejně tak jako já, mrkněte ještě na recept na Špagety s houbovými škvarkami.

Jsem nadšenec do zdravého životního stylu a průkopník smoothie bowls. Zdravě myslet, zdravě jíst, hýbat se, plnit si své sny, meditovat, smát se a žít teď... to je můj Barevný život, tak ho pojďte žít se mnou. Více o mně se dozvíte zde >> Napsat mi můžete na eva@evinaholikova.cz nebo na facebooku >>
Komentáře